Zdaj je vaš trenutek!

Bi radi bili bolj uspešni? Bolj srečni? Bolj močni? Bolj… Pa bodite!

Imate ovire? Čakate na pravi trenutek? Menite, da morate pred tem storiti še to in ono, pa vaš šef ali partner naj bi še nekaj spremenil, država naj bi izboljšala zakone… ali pa čakate, da otroci odrastejo… ali pa želite še prej zaključiti tečaj angleščine… čakate, da vam lasje zrastejo, da shujšate… kakorkoli, čakate na nekaj, kar v resnici ni pomembno, je pa dober izgovor.

Česa vas je strah?

Boste rekli, da nimate strahu? Morda se ga niti ne zavedate. Če ste dovolj pogumni, se zdaj vprašajte: Kaj trenutno počnem? Korakam proti cilju ali stran od njega? Je to, kar zdaj počnem res najhitrejša pot do cilja?

Strah proizvaja izgovore in najde opravila, ki nam samo kradejo čas. Običajno niso nujna in bi bilo vse ok, tudi če jih ne bi naredili zdaj. So opravičilo našega ega, da se ne lotimo zares pomembnih nalog, ki nam prinesejo rezultate.

Pogum nas potisne v akcijo. Pomaga nam, da aktiviramo svojo moč, svoje znanje in sposobnosti. Nihče ne ve vsega. Vendar, če korakamo proti cilju, dobimo na poti vse odgovore in rešitve, da premagamo izzive.

Izzivi so samo priložnosti, da spoznamo, kaj vse zmoremo in presenetimo sami sebe! Dvignemo se na višji nivo delovanja. In to nam prinese boljše rezultate!

Se spomnite, kako je bilo, ko smo še študirali? Dan pred izpitom, pa še cel kup gradiva za predelati. In kaj smo naredili? Ko smo se odločili, da nam bo uspelo, smo aktivirali vso svojo moč in koncentracijo. V rekordnem času smo naštudirali neverjetno velike količine znanja… običajno bi se nam to zdelo nemogoče… ker pa smo se odločili, da nam bo uspelo ne glede na karkoli… nam je res uspelo! …In ravno v tem je ključ!

Vsak trenutek nam daje možnost izbire:

  • Bomo sprejeli izziv ali ne?
  • Bomo verjeli vase in v svoje sposobnosti ali ne?
  • Bomo rešili „problem“ ali bo ta pokončal nas?
  • Bomo šli v akcijo ali bomo samo „jamrali“?
  • Se bomo borili ali vdali?

Čim ne napredujemo, nazadujemo! In če zavestno ne izberemo svoje moči, krepimo svojo šibkost, nemoč! Avtomatsko! Moč je stvar zavestne izbire! Dobimo jo, ko sprejmemo odgovornost!

V korenini vseh zgornjih vprašanj pa se skriva samo eno: „Se bomo odločili živeti ali umreti?“ To se sliši kruto, vendar je realno. Če ne izberemo kreacije, smo izbrali stagnacijo. Ali gradimo ali rušimo. Najprej sebe, potem pa še naše projekte.

Če ne izberemo svojih sposobnosti, smo se odrekli svoji moči. Ko se odrečemo svojemu potencialu ustvarjanja, se na neki ravni odrečemo življenju. Skozi ustvarjanje namreč koristimo svetu in tako potrjujemo vrednost svojega obstoja.

Ni najbolj idelanega trenutka za naše cilje… ker je vsak trenutek pravi. Mi sami ga naredimo pravega. S svojo izbiro moči. Z odločitvijo, da bomo dosegli tisto „več“ in „boljše“. Ko rečemo življenju „DA“! In gremo v akcijo!

Zdaj je vaš čas! Kar je bilo, je bilo. Kar prihaja, še ni tukaj. Življenje se dogaja ZDAJ! In samo zdaj imate moč, da nekaj ustvarite, spremenite, pustite svoj pečat…

Stremite k popolnosti? „Nobody’s perfect!“  A res želite biti „nobody“?

Popoln je vsak trenutek, ki ga takega naredimo, ko sprejmemo izziv in svojo moč. Takrat živimo aktivno življenje. Skozi aktivnost razvijamo svoje veščine. Ne skozi razmišljanje ali sanjarjenje.

Bi radi prelisičili svoj ego, ki vas sabotira?

Pomislite na svoj cilj. Kaj bi naredili, če vas ne bi bilo strah? Pojdite v akcijo. Razmišljali boste potem!